icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Transportleiding Ringeldorf - Altorf

In verband met de uitbreiding van de capaciteit van het gasnet, legde Visser & Smit Hanab in de Franse Elzas een 20" stalen gastransportleiding aan over een lengte van zo'n 40 kilometer.  

Het tracé liep van Ringeldorf naar Altorf. De gastransportleiding kruiste verschillende wegen, natuurlijke waterlopen, kanalen, spoorwegen en zelfs een toekomstig TGV-station. Het terrein was glooiend en had hellingen tot 10 procent.

 

De grootste uitdaging vormde echter de ondergrond. De bodem bestond hoofdzakelijk uit vette klei waar bij langdurige regenval de machines slechts met grote moeite doorheen kwamen.

 

Zowel in Ringeldorf als in Altdorf is een gasstation aangelegd. In Duringen, Dahlenheim en Hochfelden bevinden zich distributiepunten om het gas naar de omringende dorpen te transporteren.