icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Uitbreiding hoogspanningnet in Antwerpse haven

De Belgische energieleverancier Elia wil de stroomvoorziening van België en in het bijzonder van het zeehavengebied van Antwerpen verder verzekeren. Hiervoor is het noodzakelijk het huidige net te versterken. Ten behoeve van dit zogenaamde Brabo-project heeft Visser & Smit Hanab een horizontaal gestuurde boring uitgevoerd onder de Schelde, tussen de Ketenislaan in Beveren en de Scheldelaan in Antwerpen. Het tracé ligt parallel aan de Liefkenshoektunnel en verbindt het stroomnet van de Waaslandhaven met dat van de haven op de rechteroever.

Het betrof een boring met een lengte van 1260 meter, waarin een bundel van vier HDPE-mantelbuizen met een diameter van 250mm (per mantelbuis) is getrokken. Hiervoor is de 450-tons rig ingezet. De boorwerkzaamheden zijn 24 augustus 2015 begonnen en een twee weken later succesvol afgerond.