icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Borssele

Van wind naar elektriciteit

Naast het hoogspanningsstation in Borssele bouwt TenneT de transformatorstations Borssele Alpha en Beta. Op deze transformatorstations komt vanaf 2019 de duurzaam opgewekte windenergie van vier windmolenparken aan land.

Nieuwe transformatorstations

Visser & Smit Hanab heeft de hoogspanningskabels op de nieuwe transformatorstations aangelegd. Daarnaast hebben we de verbindingskabels met het bestaande hoogspanningsstation aangelegd. Na het aanleggen van de kabels zijn deze opgestoken op de staalconstructies die door onze collega’s van Joulz Energy Solutions zijn ontworpen en geplaatst. Hierna heeft kabelleverancier Prysmian de kabeleindsluitingen gemonteerd.

Preferred Supplier

TenneT en Visser & Smit Hanab hebben een raamcontract waarin wij preferred supplier zijn voor de werkzaamheden in regio Zuid (Zeeland, Brabant, Limburg). Het project in Borssele is uitgevoerd als onderdeel van dit raamcontract. Door goede coördinatie met TenneT en alle nevenaannemers is het project veilig en volgens planning gerealiseerd.