icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Verleggen zuurstofleiding Hull Engeland

In opdracht van Air Products verlegt Visser & Smit Hanab op twee locaties nabij Hull (UK) een 8” koolstofstalen zuurstofleiding. De in 1995 aangelegde leiding moet verlegd worden in verband met de aanleg van nieuwe wegen. Het gaat om verleggingen van 60 en 80 meter.        

De leiding ligt nu op een diepte van ongeveer 1,5 meter en wordt op de ene locatie verdiept naar 5 meter en op de andere naar 7 meter. Bij deze verdiepingen kan er vanwege de grondgesteldheid (steen/rots) geen gebruik worden gemaakt van damwanden als grondkerende constructie. In plaats daarvan moet er met sleufkisten gewerkt wordt, een erg bewerkelijke methode.

Visser & Smit Hanab is binnen dit project onder andere verantwoordelijk voor de detailengineering, inkoop van materialen en de realisatie van de verlegging. Het project is half april van start gegaan en wordt volgens planning in juni afgerond.