icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Verlegging kabeltracé hartje Den Haag

Onder het Piet Heinplein in Den Haag ligt een gracht. Daar zie je nu niets van maar binnenkort is het weer genieten aan het water, want het plein wordt opengebroken zodat de gracht weer zichtbaar is. Rond het plein liggen datakabels en grote leidingen voor de stadsverwarming en elektriciteit. Deze moeten verplaatst zijn voordat het werk aan de brug, kademuren en het plein kan beginnen. Stedin heeft Visser & Smit Hanab de uitdagende opdracht gegeven om d.m.v. 3 gestuurde boringen het kabeltracé midden in Den Haag te verleggen. De collega's van Kabels hebben samen met engineering en onze boorafdeling alles nauwkeurig berekend en uitgewerkt en hebben de eerste HDD van de Marnixstraat naar de Elandstraat uitgevoerd.

Drie boringen dwars door het centrum

Er worden totaal 3 boringen uitgevoerd ten behoeve van 13st Ø140mm HDPE SDR7.4 mantelbuizen waarin hoogspanningskabels van Stedin ingetrokken gaan worden.
Boring 1: 700m lang van Marnixstraat naar Elandstraat
Boring 2: 466m lang van Hogewal (t.h.v. koninklijke stallen) naar Elandstraat
Boring 3: 375m lang van Hogewal naar Mauritskade
De uitdaging zit hem voornamelijk in het plaatsen van (3x) 13 haspels van 3.7m hoog en 2.5m breed in de smalle Elandstraat en de plaatsing van de 100T boorrig in de Marnixstraat. Straks wordt de boorrig en het bijbehorende materieel op de Hogewal geplaatst terwijl er nog wel verkeer langs het werkterrein moet kunnen rijden. Hiervoor hebben we een extra werkterrein moeten creëren wat weer tot gevolg heeft dat we leidingbruggen (14m lang) moeten gaan plaatsen voor het rondpompen van water en boorspoeling.