HomeProjecten Vervangen en installeren leidingen voor Staatsolie Maatschappij

Vervangen en installeren leidingen voor Staatsolie Maatschappij

Staatsolie Maatschappij Suriname heeft Visser & Smit Hanab opdracht gegeven om de huidige hogedrukleiding te vervangen en extra leidingen te installeren onder de Saramacca rivier, ten westen van Paramaribo. Onderdeel van dit project zijn drie horizontaal gestuurde boringen. Voordat er geboord kon worden heeft V&SH voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd met betrekking tot de leidingen die later ingetrokken moeten worden, zoals het samenstellen van de strengen.

Een boring van 350 meter (16” HDPE leiding) maakt deel uit van een aansluiting tussen La Prevoyance en Catharina Sophia, de andere twee van een aansluiting tussen Sarah Maria en Josie Kreek. De boringen op die laatste locatie hebben een lengte van respectievelijk 373 (bundel 2 keer 16” leidingen, een 12” en een 8” HDPE leiding) en 720 meter (10” stalen leiding). Voor de boringen is de 250 tons rig ingezet.

 

Visser & Smit Hanab is verantwoordelijk voor het hele project, van ontwerp tot uitvoering. Na het uitvoeren van de boringen wordt er nog hard gewerkt om uiteindelijk de aansluitende manifolds met scraper traps en tie-in te realiseren.

 

Het project duurt nog tot eind november/begin december 2015.

 

Feiten & cijfers

+