icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Werkzaamheden gashuisaansluitingen

Visser & Smit Hanab is in opdracht van verantwoordelijk netbeheerder Stedin druk bezig met het controleren en/of vervangen van alle gashuisaansluitingen in de gebieden Aerdenhout en Bennebroek.

De aansluitingen moeten voldoen aan een aantal eisen, zodat de gasdruk verhoogd kan worden van 30 mbar naar 100 mbar. Een hogere netdruk waarborgt de leverzekerheid van gas in de toekomst. Eén van de eisen die wordt gesteld bij het verhogen van de netdruk is de aanwezigheid van een drukregelaar. De drukregelaar is van levensbelang bij een 100 mbar gasnet om een veilige en continue levering van gas te garanderen. Visser & Smit Hanab controleert of deze regelaars daadwerkelijk aanwezig zijn en plaatst ze waar nodig.

Daarnaast wordt de kwaliteit van de huidige dienstleidingen gecheckt. Als deze niet voldoet dan wordt de gehele of een deel van de aansluiting gesaneerd. Bovendien vervangt Visser & Smit Hanab alle verouderde gasmeters door nieuwe 'slimme' gasmeters. Een slimme gasmeter is een digitale gasmeter die op afstand uitleesbaar is. Dit heeft als voordeel dat je als klant niet meer jaarlijks de meterstanden hoeft door te geven en inzicht hebt in het energieverbruik. Hierdoor wordt besparen makkelijker. De werkzaamheden worden bij circa 4000 woningen uitgevoerd.

 

Een soortgelijk project is reeds uitgevoerd in Ouderkerk aan de Amstel. Hier is voor circa 2500 woningen de druk verhoogd naar 100 mbar. Dit is zonder problemen verlopen.

 

Op dit moment zijn ook de aansluitingen in de gebieden Bloemendaal en Overveen (circa 3000 aansluitingen) bijna gereed. Nu is het van belang dat de aansluitingen nogmaals worden gecontroleerd. Dit gebeurt door middel van foto's, die Visser & Smit Hanab aanlevert bij de opdrachtgever. Opdrachtgever Stedin gaat nog een keer steekproefsgewijs 10% van de opgeleverde aansluitingen fysiek nalopen. Indien deze goedgekeurd zijn kan ook hier de druk verhoogd worden.