Albert Anderson

Uit Zuid Afrika over gekomen voor Visser & Smit Hanab! Heeft even geproefd aan de sfeer en mogelijkheden bij Visser & Smit Hanab door een kort bezoek aan Papendrecht en een ontvangst door de andere trainees. Dat is goed bevallen want na zijn studie Chemical Engineering aan de Stellenbosch University is Albert hier begonnen in mei 2018 als trainee.

Niet de goudmijn in

Als Chemical Engineer in Zuid-Afrika is het makkelijk te denken dat je gelijk na afloop van je studie richting de goudmijnen of de raffinaderijen gaan. Tijdens mijn studie aan de mooie Universiteit van Stellenbosch is het mij duidelijk geworden dat ik geen persoon voor de raffinaderijen ben. Ik ging dus stage lopen met als doel om te vinden waar mijn passie nu eigenlijk ligt. Daar ging ik op projecten op mijnen in het noorden van Zuid-Afrika aan de slag, wat mij heel erg beviel. Ik dacht dat ik wist wat ik na mijn studie zou doen. Maar eerst even naar Nederland voor een laatste stage bij een familiebedrijf van mijn moederskant in het Westland. En de werksfeer in Nederland sprak mij gelijk aan!
Ik begon met zoeken naar traineeships in projectmanagement en ben uiteindelijk op het Technisch & Management Traineeship van Visser & Smit Hanab afgekomen. Gesprek gehad, gelijk een click. Toen een heel spannend weeklang bezoek in Papendrecht, en ik werd aangenomen.

Eerst naar Bemmel Zevenaar

Ik ben begonnen bij de afdeling WLB (Warmte, Leidingen en Boren), en om het werkproces van VSH en de tenderfase te leren kennen werkte ik op het bedrijfsbureau waar ik onderdeel was van een tenderteam. Nadat ik daar erg nuttige ervaring heb opgedaan ging ik richting de projecten. Voor de Gasunie hadden wij drie 48” gasleidingen van ca. 67 bar moeten verleggen. Daar deed ik onder andere werkvoorbereiding, waarop ik mij vooral richtte op de planning van het project, materieelmanagement, omgevingsmanagement en ook nog een beetje uitvoering.

In de kabels

Nu ben ik gestart met mijn tweede traject binnen de afdeling Elektra. Hier doe ik voornamelijk een onderzoek naar een mogelijke innovatieve techniek, en ik zit ook op het projectteam ter voorbereiding van een project waar wij hoogspanningskabels op een complexe tracé van ca. 31,7 km aan moeten brengen. Hier doe ik vooral systems engineering en contractmanagement. Een goed besluit
Wat mij heel erg van het traineeship van Visser & Smit Hanab aanspreekt is dat je in samensprak met je leidinggevende je eigen leer- en werktraject kunt bepalen en de kans wordt gegund om onderdeel te kunnen zijn van pragmatische projectteams die werken aan de energietransitie van Nederland. En dat met plezier.

+