icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Andrea Treurniet

Tijdens mijn master Sustainable Energy Technology, onderdeel van Werktuigbouwkunde, aan de Technische Universiteit Eindhoven, werd mij al snel duidelijk dat mijn interesses breder reiken dan alleen de techniek. Naast de werking van windmolens en zonnepanelen richtte ik me ook op de menselijke kant achter deze innovatieve technologieën. Techneuten kunnen steeds meer ontwerpen en ontwikkelen maar hoe zorg je er nou voor dat deze producten ook verkocht worden, wie koopt ze, wat voor redenen gaan daarachter schuil, hoe kun je de implementatie vloeiender laten verlopen, onzekerheden wegnemen?

Interesse breder dan techniek

Tijdens mijn afstuderen ben ik op zoek gegaan naar een uitdaging die bij mijn brede interesse past. Naast de technische ook de menselijke kant. Dit kwam ook naar voren in het traineeship dat door Visser & Smit Hanab aangeboden wordt. De diversiteit tussen en binnen de verschillende Business Units spraken mij aan. De mogelijkheden om je te ontwikkelen in de richting die het beste bij jou past. De kans om in een totaal andere richting te kijken dan de opleiding die je gedaan hebt.

Na contracten nu verder naar boorprojecten

Sinds september 2016 ben ik binnen Visser & Smit Hanab werkzaam als trainee. Tijdens mijn eerste periode heb ik rondgekeken en gewerkt in Haarlem bij de afdeling Industrie. Mijn eerste maanden liep ik op Eurotank Amsterdam, een olie opslag terminal, het contrast met mijn studie kon niet groter. Hierna heb ik me vooral gefocust op de contractuele kant achter de projecten. Deze maanden hebben me alleen maar nieuwsgieriger gemaakt naar andere gedeeltes van dit bedrijf. Hier hoop ik uiteindelijk een plek te vinden die helemaal bij mij en Visser & Smit Hanab past.

 

Andrea is nu vast in dienst als jr. Projectleider bij de BU Elektra en specifiek bij VSKR, de afdeling spoorse kabels.