HomeWerken bijTraineeshipDominique Hooimeijer

Geen vreemde eend

Hallo ik ben Dominique Hooimeijer, 24 jaar.

Vorig jaar als trainee gestart bij Visser & Smit Hanab, na afronding van de studie Technische Bedrijfskunde. Naast mijn Technische Bedrijfskunde heb ik enige tijd Sociologie gedaan. Met deze achtergrond lijk ik een beetje een vreemde eend in de bijt. Hier werken voornamelijk mannen en vrouwen met een (civiel) technische achtergrond. Binnen Visser en Smit Hanab heerst een open en ondernemende cultuur. Wat er voor zorgt dat je veel mogelijkheden krijgt om te komen met nieuwe ideeën en deze vervolgens in veel van de gevallen mag gaan realiseren. Dit heeft er voor gezorgd dat, ondanks of juist dankzij mijn achtergrond me juist erg welkom voel. 

 

Dominique Hooimeijer

Eerste periode naar Groningen verhuizen

Mijn traineeship begon in Delfzijl op het Groningen Seaports project. Dit was een project waarbij een stoomleiding werd aangelegd over een lengte van ongeveer 2,5 km van Delesto naar Eneco, langs diverse andere bedrijven. Gedurende dit project heb ik me bezig gehouden met verschillende facetten, waaronder werkvoorbereiding, uitvoering en quality control. Erg divers en erg leuk. Zeker nu bekend is dat het project tevens financieel gezien een groot succes was. Dan weet je waar je met het team aan hebt gewerkt.

 Dominique Hooimeijer 2

Tweede periode hoogspanning in de Randstad

Momenteel ben ik werkzaam op het project Randstad 380. Dit is een multidisciplinair project dat wordt begeleid door Volker Infra en waarbij wij verantwoordelijk zijn voor het ondergronds leggen van 150 en 380kV kabels. Met als projectdoel het aanleggen van een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Vijfhuizen en Bleiswijk. Binnen dit project houd ik mij voornamelijk bezig met System Engineering en Risico Management.

Waarbij ik het belangrijk vind om niet te blijven plakken achter mijn laptop en het systeem praktisch te houden. Dit om de systemen ondersteunend te houden aan de werkzaamheden, in plaats van leidend. Het is een indrukwekkend werk waarbij ik samenwerk met een divers, kundig en gezellig team. Nog een paar weken en dan zit mijn tweede half jaar er op. Ik ben benieuwd wat mij het komende jaar te wachten staat.


Dominique is na het afronden van zijn traineeship in dienst als jr. Projectleider bij de afdeling Elektra.

+