Frank Vlaming zegt het studentenleven in Groningen vaarwel

Mijn naam is Frank Vlaming, 24 jaar oud en woonachtig te Haarlem. Ik ben op 3 oktober 2016 gestart bij Visser & Smit Hanab als management trainee bij de business unit Distributie. Alvorens het traineeship heb ik de master Technology and Operations Management afgerond, welke ik volgde in de fantastische studentenstad Groningen. Na mijn studie ben en ik gaan solliciteren en ben ik bij Visser & Smit Hanab terecht gekomen. Een goede keuze want ik heb het naar mijn zin!

Kwaliteit van aanbiedingen optimaliseren

Ik ben gestart in de business unit Distributie. Kort gezegd verzorgt deze business unit de huisaansluitingen van bijvoorbeeld elektra, gas en water bij jou en mij thuis. De afgelopen tijd heb ik onder andere meegewerkt aan de aanbiedingen (tenders). Ik houd mij onder andere bezig met het verhogen van de kwaliteit van deze aanbiedingen. Daarom werk ik aan de implementatie van een tendermonitoringssysteem om de aanbiedingskwaliteit te verhogen. De aanbiedingskwaliteit kan worden verhoogd door inzicht te krijgen in het potentiële risico- en winstgevendheidprofiel van een raamcontract of project. Het doel is om antwoorden te krijgen op vragen als: Waar moet een aanbieding aan voldoen om opdracht te scoren? Welke factoren bepalen na opdrachtverstrekking de potentiële winstgevendheid van een raamcontract of project en hoe kunnen we dit in de aanbiedingsfase al inzichtelijk hebben? Kortgezegd, op welke raamcontracten en projecten bieden we wel of niet aan. Door dit in kaart te brengen creëren we een kennisplatform op het gebied van aanbiedingen dat voor Visser & Smit Hanab alleen maar ten goede kan zijn.

Slimmer samen werken

Daarnaast houd ik mij dit half jaar bezig met een efficiencyslag die behaald kan worden op het gebied van de capaciteitsinzet van uitvoerend personeel. Het is belangrijk dat er inzichtelijk is welke mensen, waar inzetbaar zijn in de organisatie, rekening houdend met de certificeringen en competenties. Op die manier kan er slimmer gewerkt worden en gebruik gemaakt worden van over- en ondercapaciteit tussen business units.

Cultuur V&SH laagdrempelig en open

Ik ervaar Visser & Smit Hanab als een bedrijf met een open cultuur. Iedereen is toegankelijk om te benaderen en zodoende is er snel te schakelen. Dit werkt erg prettig. Bovendien geef je als management trainee zelf invulling aan je eigen leercurve. De vrijheid die je wordt gegeven als management trainee is hier de bepalende factor in.

+