icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Paul Verbraak; een biotechnicus bij V&SH?!

Hallo, ik ben Paul Verbraak, 25 jaar oud. In november 2017 ben ik begonnen als trainee bij Visser & Smit Hanab. Als studie heb ik Biotechnologie in Wageningen gestudeerd met hierbij als specialisatie Proceskunde. Op het eerste gezicht belanden weinig procestechnologen uiteindelijk bij een aannemer, maar juist de (petro)-chemische toepassing en de energietransitie hebben veel raakvlakken met de studie die ik heb gevolgd. Met mijn studie heb ik mij vooral bezig gehouden met de ideeën achter de energietransitie en hoe dit procesmatig te begeleiden.

Projectmanagement

Juist in de projectmanagement zijn processen erg van belang. Als trainee ben je actief in dit projectmanagement en leer je uiteindelijk een project van A tot Z te begeleiden. Met andere woorden, vanaf het eerste contact met de klant tot de uiteindelijke betaling en alles wat ertussenin komt, hoort bij projectmanagement. Zaken zoals het bewaken van de planning, budgetcontrol, doorlooptijden en nog veel meer komen er allemaal bij kijken. De veelzijdigheid van het werk sprak mij erg aan. Elke dag is anders, nieuw en leer je weer nieuwe dingen.

Stoomcursus projectmanagement

Omdat ik relatief nieuw ben in de bouw is mijn eerste periode gericht op een stoomcursus projectleiderschap. Vanaf het eerste moment dat ik binnen kwam, rolde ik een project in waarbij een heel sportpark in Schiedam gereorganiseerd wordt. Van alle sportverenigingen die op dit sportpark zitten, komt er een nieuw gebouw. Het venijnige in de organisatie zit erin dat de sportverenigingen niet sluiten, maar continu doorgaan met hun activiteiten en daardoor altijd een gebouw tot hun beschikking moeten hebben. Dit vereist een nauwkeurige planning. Natuurlijk verloopt het hele project niet precies volgens de planning en moet er ondertussen veel geschoven worden. Aan mij de taak om dit weer recht te zetten en alles in goede banen te leiden. Je wordt vanaf het eerste moment in het diepe gegooid, sowieso met goede begeleiding en dat is precies wat ik zocht in een baan.