HomeWerken bijTraineeshipPeter-Jan van het Hof

Peter-Paul studeerde technische Natuurkunde

In oktober 2017 ben ik verhuisd van Groningen naar Rotterdam. In het noorden van ons land heb ik mijn studententijd doorgebracht. Ik heb daar eerst de Bachelor en aansluitend de Master Technische Natuurkunde afgerond. Waarom werken bij een aannemer? Ik heb interesse in projectmanagement én ik wil een bijdrage leveren aan de energietransitie. V&SH realiseert dit en biedt mij de mogelijkheid om me te ontwikkelen als (project)manager.

 

Van nanodeeltjes naar stadsverwarming

In augustus 2017 ben ik gestart als Technisch Management Trainee bij Visser & Smit Hanab. In mijn eerste opdracht mocht ik meteen een bijdrage leveren aan de optimalisatie van de processen binnen de afdeling Warmte. Dit is een grote uitdaging omdat de werkzaamheden in eerste instantie door twee verschillende Business Units werden uitgevoerd. Om de processen optimaal in te richten en overzichtelijk te maken en is er besloten om de afdeling Warmte onder te brengen onder één Business Unit: Warmte, Leidingen en Boren.

 

Je breed oriënteren

Tijdens het schrijven van dit stuk ben ik mij aan het oriënteren op mijn 2e opdracht. Omdat V&SH zich bezighoudt met verschillende disciplines zijn er in bedrijfsonderdeel interessante en uitdagende opdrachten waar je kan leren en je steentje kan bijdragen. Regelmatig bespreek ik mijn ideeën, voortgang en leerdoelen met mijn sponsor, een Business Unit directeur. Door met mensen samen te mogen werken op alle lagen van de organisatie leer je snel het bedrijf kennen.

 

+