Tom Horsten gaat voor projectmanagement

Oktober 2016 ben ik begonnen met het traineeship bij Visser& Smit Hanab (V&SH). Na het behalen van mijn Master geotechniek aan de TU Delft was het tijd om een keuze te maken. Uit de ervaringen van een stage en afstuderen had ik het gevoel dat ik te ver van de klant zou komen te staan wanneer ik een functie als ingenieur zou bekleden. Dit leidde mij naar project management en zodoende het traineeship bij V&SH.

Bij het eerste gesprek had ik meteen een goed gevoel. Het werd me duidelijk wat V&SH doet en waar de uitdagingen liggen voor de komende jaren. V&SH heeft zware jaren gekend maar de transitie van gas naar elektra brengt nieuwe kansen. Het elektriciteitsnetwerk moet op transport en distributieniveau worden aangepast om te voldoen aan de toekomstige vraag, industrie zal een hogere elektrabehoefte krijgen en ondiepe geothermie heeft zijn plek binnen het groene-energie aanbod gevestigd. De vraag aan mij of ik samen met V&SH deze kansen wil gaan benutten was snel beantwoord!

Direct een goed gevoel

Waar je bij andere traineeships vooral bezig bent met het volgen van vele dure trainingen leer je bij V&SH in de praktijk. Daarnaast krijg je een grote mate van vrijheid om je eigen interesse te volgen. Je mentor helpt je om in contact te komen met de juiste personen zodat jij je interesse kan omzetten in een concreet project. Ik ben begonnen met de ondersteuning van het uitvoeringsteam bij 2 leidingbouwprojecten. Dit was met name administratief werk. Niet heel erg spannend maar hiermee kreeg ik wel snel in de gaten hoe V&SH te werk gaat, waar wij goed in zijn en waar wij het laten liggen. Toen er een klein onderhoudsprojectje kwam kreeg ik snel de verantwoordelijkheid om dit op te pakken. Zodoende kom je snel in aanraking met alle facetten van het project management.

 

Leren door mee te werken

In de eerste maand had ik het gevoel dat ik een opdracht had van 4 dagen in de week, wat moest ik met die overige dag doen? Deze ruimte gaf me de kans om mijn interesse achterna te gaan. Dit heeft geleid dat ik bezig ben met het bij elkaar brengen van data vanuit het bedrijfsbureau. Hiervoor spreek ik met veel collega’s die verschillende gegevens van verschillende bedrijfsonderdelen gepresenteerd willen zien. Er zit schot in de zaak en ik verwacht dat aan het eind van mijn eerste periode iedereen gebruik kan maken van deze gegevens. Een paar weken geleden ben ik begonnen bij het bedrijfsbureau om daar samen met een ervaren tendermanager de tender op groot kabelproject in goede banen te leiden. Een uitdagend project met genoeg mogelijkheden om te leren en te laten zien wat ik allemaal kan!

 

 

Ruimte om je snel te ontwikkelen

Al met al zet V&SH een mooi traineeship neer waarin zij jou alle kansen geven om te groeien in de richting die jij voor ogen hebt. Een unieke kans voor afgestudeerde studenten met management ambities!

Groeien in je ambities

 

 

+