Home Inkoper

Inkoper

Volker Energy Solutions31.12.19

Solliciteer direct via het sollicitatieformulier
2019-08-14

Wat ga je doen?

Heb jij al enige ervaring als Inkoper op de teller staan? Of ben je bereid om vanuit je huidige expertise jezelf te ontwikkelen tot een volwaardige inkoper? En wil je daarnaast werkzaam zijn binnen een van de marktleiders op hoogspanningsgebied in Nederland? Dan komen wij graag met jou in contact.

Als Inkoper ben je actief betrokken bij tenders en verantwoordelijk voor het opstellen en afsluiten van project- en raamovereenkomsten en het beheren van contracten met aannemers en leveranciers. Jij levert een belangrijke bijdrage aan onze projecten door goederen en diensten op tijd, binnen het gestelde budget en met de juiste kwaliteit in te kopen. Je bent continu bezig om in afstemming met projectmanager(s) en de engineers de juiste leveranciers te contracteren en de beste afspraken te maken om zo het juiste resultaat voor Volker Energy Solutions (Volker ES) te bereiken.

Je maakt hiërarchisch deel uit van het Inkoopteam van Volker Energy Solutions en functioneel van diverse tender- en projectteams. Verder onderhoud je de contacten met de Centrale Inkoopafdeling van Visser & Smit Hanab, die je tevens op een aantal gebieden ondersteunt.


Je bent verantwoordelijk voor:

 • Het opstellen, realiseren en evalueren van project inkoopplannen als onderdeel van een tender- en/of projectplan. Ook stel je productgroep inkoopplannen op die afgeleid zijn van de strategie van Volker ES en realiseert deze;
 • Het aanvragen en beoordelen van offertes, onderhandelen met en selecteren van potentiële leveranciers;
 • Het afsluiten, opstellen en managen van projectcontracten en raamovereenkomsten;
 • Het borgen van de kwaliteit van het inkoopproces, onder meer door het houden van leveranciersevaluaties en audits. Ook beheer en ontwikkel je inkoopprocedures en inkoopvoorwaarden binnen de centraal gestelde kaders;
 • Het optimaal benutten van de leveranciersmarkt en het verbeteren van de kwaliteit van de leveranciers;
 • Het rapporteren over bereikte resultaten aan stakeholders.


Wat breng je mee?

Je hebt een cijfermatig inzicht, kan scherp onderhandelen en kan snel schakelen. Je hebt een passie voor het inkoopvak en je houdt ervan om de schakel te zijn tussen de interne organisatie en de toeleveranciers. Je hebt een commercieel inzicht en kan goed samenwerken. Je verantwoordelijkheidsgevoel is groot en je schakelt soepel tussen projecten. Je leert snel, bent energiek en positief ingesteld. Niet onbelangrijk, in een veranderende omgeving weet jij voortdurend je doelstellingen te realiseren.


Wat je verder met je meebrengt?

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en bent toe aan een tweede of derde stap in je loopbaan
 • Je hebt minimaal een NEVI 1 diploma op zak of bent bereidt deze te behalen;
 • Je hebt kennis van en affiniteit met E-procurementsystemen (bijv. Commerce Hub) en bij voorkeur ervaring met ERP pakketten zoals SAP.
 • Je vind het een uitdaging om projectmatig te werken en je hebt enige affiniteit met de technische industrie.
 • Je bent leergierig en je bent bereid om je binnen het vakgebied snel te ontwikkelen.
 • Onderhandelingsvaardigheden, communicatief vaardig en je bent klant- en marktgericht.


Waar ga je werken?

Werken voor Volker Energy Solutions betekent werken voor een toonaangevende speler op het gebied van energie infrastructuren. Zo is Volker Energy Solutions dé expert in ontwerp, aanleg en beheer van (complexe) midden- en hoogspanningsinstallaties. Wij helpen klanten als netbeheerders, energie opwekkers en zakelijke klanten met uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt. Kortom, wij staan voor technisch vooruitstrevende oplossingen.

De liefde voor techniek is de verbindende factor binnen Volker Energy Solutions. Wij hebben een werkomgeving waar het samen werken aan innovatieve oplossingen voor een toekomstbestendige energievoorziening centraal staat. Dat zie je terug in een gedreven, resultaatgerichte instelling met een goede werksfeer. Medewerkers zijn trots om bij Volker Energy Solutions te werken. Naast een concurrerend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij je veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Volker Energy Solutions is een dochteronderneming van Visser & Smit Hanab. Daarmee is het een onderneming binnen de koninklijke VolkerWessels N.V. Volker Energy Solutions omvat circa 180 medewerkers.


Interesse?

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Anne Greven, Recruiter | HRM, op telefoonnummer 06 112 74 305 | E-mail: anne.greven@volker-es.nl

Heb je een inhoudelijke vraag? Dan kun je terecht bij Antonio Sousa, Senior Inkoper, op telefoonnummer 06 526 88 976

Meteen solliciteren? Dat doe je door hieronder je gegevens, cv en eventueel motivatiebrief achter te laten.

Een assessment en een pre-employment screening zijn onderdeel van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

+