icon-arrow-right
Home Senior Consultant Systems Engineering

Senior Consultant Systems Engineering

Volker Energy Solutions31.05.20 Engineering

Solliciteer direct via het sollicitatieformulier
2019-12-24

Wat ga je doen?

Systems Engineering staat binnen Volker Energy Solutions al aardig goed op de kaart en wordt de komende jaren alleen maar belangrijker. Enerzijds heeft dit te maken met de moderne contractvormen waar Systems Engineering onderdeel van uitmaakt, anderzijds omdat we zien dat de methodiek leidt tot succesvolle resultaten. Concreet betekent dit dat je alle ruimte krijgt om Systems Engineering naar een hoger plan te tillen.

Zowel tijdens de tender- als uitvoeringsfase van deze projecten is Systems Engineering onmisbaar binnen Volker Energy Solutions. Als consultant is jouw doel; het verhogen van de beheersbaarheid van een project door het aantoonbaar meer gestructureerd uit te voeren. Dit betekent dat jij er, samen met je SE collega’s, voor gaat zorgen dat iedereen binnen de organisatie de meerwaarde inziet van Systems Engineering gedurende de verschillende fases van het bouwproces.


Je bent verantwoordelijk voor

Gedurende de tenderfase is Systems Engineering bijvoorbeeld een belangrijke troef voor het succesvol binnenhalen van projecten. Is een project eenmaal binnengehaald? Dan ben je als consultant de sleutelfiguur tussen projectbeheersing, ontwerp, werkvoorbereiding en uitvoering. Je zorgt ervoor dat het Systems Engineering proces goed wordt ingezet en dat de communicatie tussen verschillende disciplines en afdelingen vlekkeloos verloopt.

 • Het herkennen van kritieke processen en je weet als geen ander de eisen te determineren en hier een passend SE proces om te bouwen;
 • Communiceren met interne en externe stakeholders zoals de opdrachtgever en andere projectteamleden;
 • Je projectomgeving mee te nemen in de uitdagingen en opbrengsten van SE, je kunt mensen overtuigen;
 • Je neemt stakeholders mee in het vak SE, maakt hen bewust van de meerwaarde en overtuigt hen vanuit de inhoud.
 • Je bent bedreven in het beoordelen en toetsen (van documenten) en neemt initiatief en maatregelen indien het kwaliteitsniveau niet wordt behaald.


Wat breng je mee?

De ontwikkeling op het gebied van Systems Engineering gaat razendsnel. Om de ontwikkeling bij te kunnen houden, zijn we op zoek naar een Consultant Systems Engineering die communicatief sterk is én een team mee kan nemen in de op handen zijnde veranderingen en innovaties. Heb je minimaal drie jaar werkervaring en zoek jij een mooie baan als Systems consultant? Vind je het leuk om te opereren als spin in het web? Dan nodigen we je graag uit om verder te praten over de functie van Systems Engineer bij Volker Energy Solutions.

Jij bent de Sr Consultant Systems Engineering waar we naar op zoek zijn als je het volgende meeneemt:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO- of WO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van elektrotechniek, technische bedrijfskunde of civiele techniek.
 • Je hebt minimaal enige werkervaring. Ervaring bij een aannemer, installateur of binnen de overheid is een pré.
 • Je hebt affiniteit met procesmatig werken en denken.
 • Je hebt affiniteit met en duikt graag in veranderprocessen, ook op gebied van het gedrag van mensen.
 • Je bent communicatief vaardig en weet gemakkelijk de verbinding te leggen met verschillende stakeholders.
 • Kennis van geïntegreerde contracten zoals UAV-GC en contractvormen zoals Design & Construct en Design, Build, Finance & Maintain contracten is een pre.
 • Je bent een stevige gesprekspartner en in staat om op verschillende niveaus draagvlak te creëren zodat de inzet van Systems Engineering verder uitgebouwd kan worden.
 • Je bent in staat om high level denkwerk te verrichten en de vakgroep naar het volgende niveau te tillen, maar door je pragmatische aanpak en klare taal vind je ook eenvoudig aansluiting bij de business.


Waar ga je werken?

Werken voor Volker Energy Solutions betekent werken voor een toonaangevende speler op het gebied van energie infrastructuren. Zo is Volker Energy Solutions dé expert in ontwerp, aanleg en beheer van (complexe) midden- en hoogspanningsinstallaties. Wij helpen klanten als netbeheerders, energie opwekkers en zakelijke klanten met uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt. Kortom, wij staan voor technisch vooruitstrevende oplossingen.

De liefde voor techniek is de verbindende factor binnen Volker Energy Solutions. Wij hebben een werkomgeving waar het samen werken aan innovatieve oplossingen voor een toekomstbestendige energievoorziening centraal staat. Dat zie je terug in een gedreven, resultaatgerichte instelling met een goede werksfeer. Medewerkers zijn trots om bij Volker Energy Solutions te werken. Naast een concurrerend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij je veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Volker Energy Solutions is een dochteronderneming van Visser & Smit Hanab. Daarmee is het een onderneming binnen de koninklijke VolkerWessels N.V. Volker Energy Solutions omvat circa 180 medewerkers.


Interesse?

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Anne Greven, Recruiter | HRM, op telefoonnummer 06 112 74 305 | E-mail: anne.greven@volker-es.nl

Meteen solliciteren? Dat doe je door hieronder je gegevens, cv en eventueel motivatiebrief achter te laten. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Een assessment en een pre-employment / VOG screening zijn onderdeel van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

+