icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Schone energie voor schepen van Heerema

Actueel | 23 januari 2020

Schone energie direct vanaf de landtong naar de kraanschepen van Heerema Marine Contractors. Met trots kunnen wij mededelen dat Visser & Smit Hanab Distributie B.V. – in opdracht van de combinatie Rotterdam Shore Power B.V. – een 800mm² kabelverbinding met een spanningsklasse van 25kV gaat realiseren t.b.v. de walstroomaansluiting op de Landtong in Rozenburg, Rotterdam. De opdracht betreft het maken van detailengineering, aanvragen van alle benodigde vergunningen, het leveren van de kabels en het bedrijfsklaar opleveren van de kabelverbinding over een tracé van 5,5 kilometer.

Minder geluidsoverlast en uitstoot schadelijke stoffen

Rotterdam Shore Power B.V. is een samenwerking tussen Eneco en het Havenbedrijf Rotterdam. Deze samenwerking is opgezet om de kraanschepen van Heerema Marine Contractors te voorzien van schone energie. Het doel is het verbeteren van de luchtkwaliteit in Rozenburg en Maassluis en de reductie van CO2 uitstoot. Door het realiseren van de walstroomaansluiting zal niet alleen het geluidsniveau flink verminderen, maar ook de uitstoot van diverse stoffen zoals, fijnstof, CO2, stikstofdioxide en zwaveldioxide flink worden gereduceerd.

Samenwerken aan een duurzame maatschappij

Aangezien het de allereerste keer is dat dit wordt toegepast op deze schaal spreken we van een uniek project!

Visser & Smit Hanab Distributie B.V. is uiteraard zeer trots dat wij deel mogen uitmaken van deze unieke samenwerking en draagt hiermee bij aan een schonere en duurzame toekomst! Zo realiseren wij stap voor stap de energietransitie De uitvoering staat gepland vanaf 1 juni 2020.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.walstroom.nu en bij onze bedrijfsleider Corné Danen, c.danen@vshanab.nl