icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Warmtenetwerken & Transportleidingen

Warmtenetwerken & Transportleidingen

Pipelines & Industry

Wij willen een bijdrage leveren aan het realiseren van de energietransitie door middel van onze specialiteit: ondergronds bouwen. Wij zijn specialist in het ontwerpen en aanleggen van leidingen, variërend van grote transportleidingen tot warmtenetwerken als onderdeel van de BU Pipelines & Industry. Wat de vraag ook is, we hebben ervaring met nieuwbouw, renovatie, kleine en multidisciplinaire projecten. Wij denken mee met onze opdrachtgevers vanaf de initiatief- en engineeringfase en kunnen na de realisatie van een project het beheer en onderhoud uitvoeren. En natuurlijk houden we altijd rekening met de complexe omgevingsfactoren die mee kunnen spelen. 

Transportleidingen

Wij leggen door het hele land en daarbuiten, leidingen aan voor gas, water en andere producten. Ook voor waterstof leggen wij nieuwe leidingen aan of passen we het bestaande leidingnetwerk aan. Vanaf de bron tot aan het distributienetwerk waar onzecollega's van Distributie het verder overnemen. Wij hebben specifieke expertises zoals bijvoorbeeld het automaatlassen en een eigen gespecialiseerde Lastechnische Dienst in huis. Onze medewerkers zijn gekwalificeerd conform de geldende regelgeving en certificering om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren. Ook verzorgen wij voor een groot aantal opdrachtgevers een Storingsdienst om acute problemen op te lossen.

Warmtenetwerken

Voor warmtenetwerken realiseren we een verbinding tussen de bron en eindigen achter de voordeur van een huiseigenaar. Sterker nog, wij kunnen zelf door middel van ondiepe geothermie (LTA) een warmtebron realiseren waarop wij kunnen aansluiten.  In Rotterdam en Den Haag hebben wij raamovereenkomsten waarbij wij het distributienetwerk op kwalitatief hoog niveau houden en uitbreiden bij nieuwe aansluitingen. Daarnaast realiseren wij door het gehele land nieuwbouw projecten op het gebied van warmte en stoom waarbij wij zorgen dat de warmte die bijvoorbeeld wordt gewonnen uit geothermie in woningen of bedrijven kan worden benut. 

Automatic Welding Technology

The risk is well known; the welded pipeline is dragged into the sea. It breaks and when lifting it from the seabed the sand falls out, causing downtime. Expensive and not necessary. With the Automatic Welding system, the risk of breakage is minimal.

Read more here

Onze projecten

Meer projecten

Wat wij doen