icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Engineering

Engineering

Praktisch ingestelde en ook innovatieve engineers

Ondergrondse kabels en leidingen, van laagspanning tot hoogspanning en van lage druk tot hoge druk. De afdeling Engineering beschikt over de mensen en middelen voor het ontwerp van al deze ondergrondse netwerken. Maar ook bovengrondse installaties voor uiteenlopende proces industrieën en energienetwerken horen tot ons kennisgebied. Onze engineers weten hoe je een project moet bouwen en onderhouden en kunnen dat vertalen naar een ontwerp. Met zoveel kennis en kunde in huis, richten we ons natuurlijk ook op innovatieve technologie, Visser & Smit Hanab wil immers voorop lopen in de energietransitie. Vanaf het initiatief zijn wij betrokken bij duurzame innovaties zoals LTA (lage Temperatuur Aardwarmte) en de NoNOx om stikstof te reduceren in de bouwfase. 

Inzicht door 3D scanning

Onze ontwerpen komen tot stand doordat wij gebruik maken van de nieuwste technieken en hulpmiddelen, zoals: 3D-engineering, virtueel bouwen en BIM. Een goede basis voor ieder ontwerp is het inzichtelijk maken van de bestaande situatie door middel van een driedimensionaal digitaal model. We maken hierbij gebruik van 3D puntenwolken en grondradarbeelden. Uitgevoerd met eigen apparatuur door vakspecialisten en met de hoogste precisie. Het resultaat is een foutloze uitvoering tegen de laagste kosten.

 

Alle projecten

Een tevreden omgeving

Ieder bouwproject heeft impact op haar omgeving. Communicatie en correcte afstemming met omwonenden en bedrijven is voor ons vanzelfsprekend. De afdeling Engineering  heeft omgevingsmanagers die zeer ervaren zijn met de communicatie over kabel- en leidingprojecten. Wij zijn compliant met wet- en regelgeving en volgen de juiste vergunningprocedures om te komen tot uitvoering volgens planning. Afspraken met stakeholders worden tot na oplevering geborgd.

Alle projecten

Virtueel bouwen

Visser & Smit Hanab volgt de ontwikkelingen op gebied van virtuele technologieën op de voet en past ze toe waar zij haar engineers in het werk kan ondersteunen. Zo maken onze ontwerpers gebruik van een VR-bril om ‘in’ de 3D-scan van de klant het ontwerp te maken. Hiermee kunnen we waarborgen dat onze ontwerpen in de praktijk beter aansluiten bij de behoefte van onze klanten.

Wij werken ook met de techniek van het 4D-bouwen. Daarbij wordt de bouwplanning aan een 3D-model van het werk gekoppeld. Op deze manier kan er inzicht worden gekregen in het verloop van het werk, nog voordat er begonnen is. Hierdoor kunnen de werkzaamheden in een vroeg stadium tot op detailniveau worden uitgedacht en kan de voortgang tijdens de uitvoering worden gewaarborgd.

Stuur een mailtje naar Dennis in 't Groen

Onze projecten

Meer projecten

Wat wij doen