icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Historie

De roots van Visser & Smit Hanab liggen in de 19e eeuw. Familiebedrijfjes bouwden de eerste watertorens, waterleidingen, stoomgemalen en zinkers. Door samenvoeging groeide dit in meer dan honderdvijftig jaar uit tot dé specialist op het gebied van boven- en ondergrondse leiding- en kabelinfrastructuur. Onze geschiedenis heeft het mogelijk gemaakt om nu klaar te staan voor de uitdagingen van de energietransitie; het terugdringen van de CO2 uitstoot en de opwarming van de aarde.

Visser & Smit

In 1867 start Gerrit Meeszoon samen met zijn zoon Martinus Visser aannemingsbedrijf Visser in Papendrecht. Begin 1900 zag Visser & Smit het eerste levenslicht. Het bedrijf richtte zich toen op de aanleg van distributieleidingen en de bouw en exploitatie van waterleidingbedrijven. Eind jaren twintig werd dit NV Visser & Smit Aanneming Maatschappij en bestonden de werkzaamheden uit utiliteitsbouw, heiwerken, betonwerken en leidingaanleg.

Visser & Smit Hanab

Hanab (Handels en Aannemingsbedrijf) werd in 1945 opgericht. Begin jaren zeventig kwamen beide bedrijven in andere handen. Visser & Smit werd overgenomen door Baggermaatschappij Adriaan Volker en Hanab door de Stevin Groep. Na de fusie in 1978 van Volker en Stevin wordt Visser & Smit opgesplitst in Visser & Smit Bouw en Visser & Smit Leidingen. Die laatste fuseert een jaar later weer met Hanab en zo ontstaat in 1979 Visser & Smit Hanab bv. Het bedrijf vestigt zich in Papendrecht. Na de fusie in 1979 is er nog een aantal bedrijven overgenomen door Visser & Smit Hanab:

  • 1989: Van Eijk Bedrijven uit Gouda en Technisch Bedrijf Gulikers uit Beek
  • 2000: Aquavia uit Landegem (België)
  • 2001: Welstaal uit Heemskerk
  • 2018: Joulz Energy Solutions