icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Prefab shop

Prefab shop

Maakt complexe zaken mogelijk

Binnen Visser & Smit Hanab hebben we een eigen prefab werkplaats voor zowel interne als externe opdrachtgevers. De locatie is gevestigd in Veendam waar al jarenlang piping onderdelen op maat worden gemaakt en ook getest. We prefabriceren niet alleen complexe piping stukken maar ook ingewikkelde skids of installaties.  In de volledig geoutilleerde prefabricagehallen en werkplaatsen kunnen onze vakmensen het leidingwerk zo compleet mogelijk afwerken en worden de onderdelen daarna perfect pasklaar aangeleverd op het project.  Voordelen van prefabricage zijn ondermeer: kortere doorlooptijd, efficiënt en relatief goedkoper door de ideale omstandigheden in de fabriek, het testen en afnemen op locatie. Daarnaast is er geen verstoring van het produktieproces of de projectvoortgang.  

Operatie wordt niet verstoord

Prefab biedt zeker bij complexe industriële installaties verschillende voordelen. Het stralen, schilderen, het lasonderzoek en het montageklaar prefabriceren van leidingdelen of installaties reduceert de doorlooptijd en het aantal manuren op de bouwplaats. Ideaal voor opdrachtgevers die de kritieke processen in het hart van de operatie zo min mogelijk willen verstoren. Na prefabricage en transport over weg of water monteren onze ervaren experts de koolstof-, transport- of GRE-leidingen op locatie.

Wat doen wij zoal;

• Small & large bore, onder- en bovengrondse piping
• Koolstof staal , Roestvrij staal, Duplex, Superduplex, Incoloy, etc.
• Glass fiber Reinforced Epoxy piping (GRE), HDPE, etc
• Skids & Special constructions

Lasspecificaties

Wij beheersen de volgende lasspecificaties;

 • Las proces : GTAW, SMAW, STT, SAW, FCAW, Cellulose
 • Las norm : EN 15641, ASME IX, Gasunie, Fluxys
 • Las materialen : Koolstof staal, Roestvrij Staal, Duplex, Superduplex
  • Speciale materialen zoals Inconel, Incoloy, Monel, etc.
 • Lassers kwalificatie : EN-9606, ASME IX, Gasunie, Fluxys

 

Daarnaast kunnen we ook kunststof leidingsystemen prefabriceren middels spiegel lassen of electromof lassen.

Skids en Special Constructions

Skids kunnen worden beschreven als installaties voor procestechniek gebouwd op een RVS of stalen frame. Op het frame worden (bijvoorbeeld) hardware, software, leidingen en constructie toegevoegd, zodat de skid aan de gestelde eisen voldoet. Het voordeel hiervan is een beproefd systeem met een bijna verwaarloosbare installatietijd op de plaats van bestemming.

Bij Visser & Smit Hanab kunt u installaties op skids laten bouwen. We bieden onze klanten een oplossing op maat of een kant-en-klaar product. Onze skids dragen bij aan onze hoge kwaliteitsnorm: wij werken vanuit een nauwkeurig ontwerp met hoogwaardige producten en een hoogwaardige uitvoering door het vakmanschap van onze mensen.

De skids of special constructions worden volledig naar de wensen van de klant in de prefab shop gemaakt, waarna deze worden afgenomen en getransporteerd naar de plaats van bestemming. Daarna wordt de skid of de constructie aangesloten en inbedrijf genomen, waardoor de verstoring in het productieproces of locatie tot een minimum beperkt blijft. Deze werkwijze verkort de bouwtijd aanzienlijk en zal in gebruik de efficiëntie, veiligheid en prestaties in het productieproces aanzienlijk verbeteren.

 

Faciliteiten shop Veendam en contact

In onze hal hebben wij;

 • 4 grote werkplaatsen 3.100 m2
 • Loading storage / lay down area 11.000 m2
 • Capaciteit in manuren 100.000 Manuren / jaar
 • Hijs voorzieningen 2 x 20 Ton, 5 x 2,5 Ton, 5 x 5,0 Ton

En het allerbelangrijkste; bij Visser & Smit Hanab werken we veilig, vakkundig en denken we (mee) in oplossingen!

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Stuur een berichtje of bel even naar;

 • Edwoud Eiten: eeiten@vshanab.nl t 06 22 196 291
 • Inus Kuik: ikuik@vshanab.nl t 06 29 562 096
 • Vincent van der Wielen: vvdwielen@vshanab.nl t 06 31 687 625

 

Stuur direct een mailtje naar Edwoud Eiten

Wat wij doen