icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Aanleg 10 km ruwwaterleiding door V&SH Pipelines & Industry

Actueel | 11 oktober 2023

Om aan de toekomstige groeiende vraag naar ruwwater te voldoen wil Evides een deel van het bestaande ruwwatertransportsysteem vanaf de spaarbekkens in de Biesbosch naar Zeeland vervangen en uitbreiden.

V&SH Pipelines & Industry verzorgt het ontwerp en de uitvoering

V&SH Pipelines & Industry heeft het uitvoeringsontwerp gemaakt en gaat nu ook de realisatie verzorgen. Het aan te leggen tracé is 10 km lang en wordt aangesloten tussen het bestaande zinkerpakket bij de Roosendaalse Vliet en de afsluiterlocatie in Heerle. De werkzaamheden vinden plaats in de buisleidingenstraat van LSNed.

Het tracé kruist de A58 via een leidingviaduct, gaat met een gestuurde boring HDD van 750m met een diameter van 1.40 m onder de spoorbaan Roosendaal-Vlissingen door en met een Gesloten Front Boring onder de bestaande kabels- en leidingenstraat door. De overige delen worden open ontgraaft. Het tracé bevat tie-ins, afsluiters en prefab delen, waarbij wij voor het laswerk ook gebruik maken van onze lasautomaat.

Uiteraard wordt het project uitgevoerd onder het motto; “we werken veilig of we werken niet” voor alle betrokkenen. Er is uitgebreid contact met omwonenden, verkeersdeelnemers en andere stakeholders om te zorgen dat er zo min mogelijk hinder is en dat allen tijdig geïnformeerd worden over de status en de voortgang van de werkzaamheden.