icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Dirk Beemsterboer over werken voor de generatie van morgen

Actueel | 30 januari 2024

De energieinfra is booming door transitie en verduurzaming. Een groeiende markt en toenemende schaarste aan technische vaklieden. Het is een weerbarstige wereld waarin Visser & Smit Hanab opereert. Netbeheerders dringen ondertussen aan op meer samenwerking tussen de aannemers.

Nauw samenwerken in de keten is noodzaak

Voor het blad Insights vertelt regiomanager Dirk Beemsterboer over Visser & Smit Hanab Distributie; "De huidige marktsituatie is er een van ‘booming business’, beaamt Beemsterboer: “De energie- transitie is een dominante factor op dit moment. Binnen de enorme verduurzamingsoperatie zien we dat het totaalverbruik groeit. Dat komt onder andere door elektrificatie van industriële processen, vervanging van gas voor elektriciteit binnen woningen, en toename aan elektrisch rijden. Daarnaast verandert de plek waar stroom wordt opgwekt. We zien een toename aan decentrale opwek, dat maakt aanpassing van het net noodzakelijk.” 

De veranderingen komen ook tot uiting in de manier van werken, vervolgt hij. “Het is in relatief korte tijd zo’n specialistische markt geworden. Steeds vaker werken we in bouwteam of op basis van 1-op-1 gunningen, zeker als je kijkt naar onze activiteiten op het gebied van integrale projecten en in het vrije domein. Bij deze manier van werken is onze toegevoegde waarde het grootst, omdat we van begin af aan mee kunt denken en adviseren. Tenderen blijft in toenemende mate beperkt tot het gereguleerde deel van de markt.”

 

Lees hier het complete interview