icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

HDD's voor duurzaam walstroomproject gerealiseerd

Actueel | 15 september 2020
Walstroom voor de schepen van Heerema Marine Contractors die aanmeren in Rozenburg, waardoor deze de dieselgeneratoren van de schepen uit kunnen zetten zodra een schip aangemeerd is. Dit betekent een afname van geluid en luchtverontreiniging, komt er beduidend minder CO2 in de lucht en verbetert de leefbaarheid in Rozenburg en Maassluis. Wij zijn trots dat onze Business Units Distributie en Boren/HDD meewerken aan de realisatie van dit project.

Stroom via HDD's naar de meerpalen

Nadat de ruimfase klaar is wordt de ruimer aan boord gehesen van een schip in CAT7. Vervolgens wordt de HDPE streng gekoppeld aan de boorstangen. Na het koppelen wordt de ruimer begeleid naar het boorgat en wordt de HDPE streng ingetrokken. Na het intrekken van de boring worden er op de meerpaal mantelbuizen gemonteerd. Middels passtukken worden de buizen op de meerpaal gekoppeld met de reeds eerder ingetrokken boorstreng. Dit gebeurt allemaal met behulp van duikers.
Met punctuele voorbereiding, het vakmanschap en de inzet van alle medewerkers op de site is deze klus succesvol afgerond.