icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Het team van Pipelines & Industry aan het werk in het Amsterdamse Bos

Actueel | 24 april 2023

Het team van Pipelines & Industry werkt aan de aanleg van een nieuwe leiding in het Amsterdamse Bos. Dit gebeurt in opdracht van Gasunie. Omgevingsmanagement is op dit project heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden veilig uitgevoerd kunnen worden en de omgeving goed op de hoogte is.

Het belang van omgevingsmanagement op het project van Pipelines & Industry

Naast ons werk binnen de bouwhekken speelt ook de omgeving buiten de bouwhekken een belangrijke rol, we hebben te maken met veel verschillende stakeholders en daarom is omgevingsmanagement essentieel om dit project veilig en succesvol uit te voeren.

​​​​​​​De omgevingsmanager op dit project onderhoudt de contacten en is het eerste aanspreekpunt voor de omgeving. Vooraf worden duidelijke afspraken gemaakt met alle stakeholders en tijdens het werk vormt de omgevingsmanager de schakel tussen het bevoegd gezag, de stakeholders en het eigen projectteam. Daarnaast is de omgevingsmanager elke woensdagmiddag in de Boswinkel aanwezig om aan geïnteresseerden een toelichting te geven op het project en eventuele vragen te beantwoorden. Door deze initiatieven te nemen, hopen we signalen uit de omgeving eerder op te vangen en af te handelen, maar ook begrip en draagvlak te creëren, zodat het team de werkzaamheden volgens planning kan uitvoeren.

Veilig werken in een complexe omgeving

Binnenkort starten de werkzaamheden aan het hoofdtransportleidingnet (HTL)-tracé (ca. 7,7 km nieuwbouw) dat meerdere gemeenten, waterschappen en particuliere gronden doorkruist. Naast de bijdrage van alle vakmensen die op dit project actief zijn, is omgevingsmanagement één van de factoren om een veilig en succesvol project in deze complexe omgeving te realiseren!