icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Inventief eigen ontwerp haspelbok

Actueel | 26 november 2021

We zijn trots op de inventiviteit van onze mensen. Projectleider Distributie Teus Verhoeven heeft een haspelbok laten maken om de drie kabelhaspels waarvan de middenspanningskabels in bundel ingetrokken moeten worden, midden in Rotterdam efficiƫnt en veilig neer te zetten.

Vanuit de haspelbok zo ingetrokken

Door de energietransitie is er steeds meer vraag naar Elektra, dat betekent een uitbreiding van de capaciteit van het huidige netwerk. Werk voor Visser & Smit Hanab! In Rotterdam is Distributie team West bezig aan een verzwaring van het elektranet voor Stedin van 10kV naar 23kV. Het tracé loopt door de gehele binnenstad. Door gebruik van de haspelbok nemen de haspels zo min mogelijk ruimte in en staan ze goed afgeschermd en veilig voor het verkeer en de voetgangers. Het voordeel is ook dat de drie kabels vanuit de haspelbok zo in bundel ingetrokken kunnen worden. Een super ontwerp dus!