icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Jan-Willem Bevelander vertelt over de job omgevingsmanager

Actueel | 08 maart 2023

Jan Willem: “Het graag willen afwisselen tussen locaties door heel Nederland en het werken in de buitenlucht moet wel bij je passen. Want omgevingsmanagement is bij ons zeker geen kantoorbaan. We werken in de hoogspanning dus interesse voor techniek is wel een must. Wat mijn functie perfect verwoordt is: ‘Je bent het verbindende element tussen project en omgeving’.

De drukte van de stad maar ook de flora en fauna van het buitengebied

Wanneer het projectplan wordt gemaakt is het de omgevingsmanager die vragen behandelt als: Is de grond geïnspecteerd? Welke vergunningen zijn er nodig om het werk te kunnen uitvoeren? Hoe gaan we de omgeving informeren, wie heeft hier last van? Hoe gaan we deze tijdelijke verkeersmaatregelen zo veilig mogelijk maken? Dit is een kleine scope van de vragen en zaken die ons bezig houdt. Het project kan in een druk bebouwd gebied uitgevoerd worden met veel verkeersbewegingen, maar ook buiten de bebouwde kom in een natuurgebied. De aanpak en de stakeholders zijn dan ook heel divers: Wat ik je zeker kan beloven is dat de functie dynamisch en uitdagend is!”