icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Pipelines & Industry werkt groen in een industriƫle omgeving

Actueel | 19 januari 2023

In de Botlek Rotterdam is ons team van Pipelines & Industry bezig met de aanleg van een nieuw pompstation voor PPS-Pipelines. Onze projectleider Martijn van Hulst heeft ervoor gezorgd dat het project wat betreft equipment en gereedschap volledig op duurzame energie draait en dat er geen CO2 uitstoot is.

Slim batterypack reguleert vraag en aanbod met groene stroom

Om dit te realiseren, is er een project specifiek batterypack ontwikkeld, die de elektriciteitsvraag voor onze werkzaamheden zoals bronbemaling (3 pompen), laswerkzaamheden, civiel werk en de faciliteiten voor de gehele accommodatie voorziet. Bovendien kan er daarnaast een elektrische auto opgeladen worden. Als basis zijn er maar liefst 96 zonnepanelen in diverse frames opgesteld waarbij de aansluiting met slechts één vaste kabel van 32 Ampère is uitgevoerd.
Het pack is zo slim gefabriceerd dat het vraag en aanbod van de elektriciteit kan reguleren met de zonnepanelen. Met een capaciteit van 98KVA en een overcapaciteit van 30% kunnen we volledig aan de vraag voldoen. De frames liggen zowel op het dak van onze accommodatie als op de grond.
Super dat wij als Visser & Smit Hanab P&I met dit initiatief onze CO2 uitstoot op dit langlopende project minimaliseren en de werkzaamheden van duurzame groene stroom voorzien.

Op de foto zie je de zonnepanelen links onderin.