icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Pipelines & Industry werkt mee aan pompstation voor restwarmte

Actueel | 14 juni 2023

Nederland werkt aan een duurzame toekomst en wil minder CO2-uitstoot en minder aardgas. Daarom legt Gasunie WarmtelinQ aan: een duurzame warmtevoorziening door gebruik te maken van restwarmte. De aanleg van de warmteleidingen is al in volle gang en nu worden ook de benodigde pompstations gerealiseerd om het warme water naar de aangesloten woningen en bedrijven te transporteren.

Duurzaam verwarmen door gebruik restwarmte

V&SH Pipelines & Industry werkt mee aan de realisatie van pompstation Delft. Dit station heeft als doel warm water te verpompen vanuit de Rotterdamse haven naar Den Haag en naar de aangesloten huizen en gebouwen om deze te verwarmen. Het pompstation heeft twee inkomende leidingen en twee uitgaande leidingen. De werkzaamheden omvatten in hoofdlijnen het bouwen op basis van door de opdrachtgever aangeleverde ontwerp van de volgende onderdelen:

  • Het realiseren van gebouw en terrein.
  • Het aanleggen van zes pompstraten in het gebouw, inclusief bypasses en recirculatieleidingen.
  • Het aanleggen en aansluiten van het #leidingschema vanaf de pompstraten naar de in- en uitgaande leidingen.
  • Het realiseren van een HVAC installatie in het pompstation gebouw.
  • En daarnaast nog de aanleg van bediening, besturing en bewaking.