icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

VSKR werkt 24 dagen non-stop in treinvrije periode Ede

Actueel | 26 september 2022

Het station en het stationsgebied van Ede-Wageningen wordt door ProRail vernieuwd in samenwerking met gemeente Ede en NS Stations. VSKR werkt mee aan dit gigantische project, genaamd EdesPoort. Aannemerscombinatie EdesPoort bestaande uit VolkerWessels Infrastructuur (Van Hattum en Blankevoort en VolkerRail) en Van Wijnen vestiging Arnhem, voert in opdracht van ProRail de werkzaamheden uit en heeft VSKR hiervoor ingeschakeld.

Essentiƫle voorbereidingen tijdens treinvrije periode

Wij verwijderen hier 9 kilometer oude kabels, zorgen voor de tijdelijke omleggingen tijdens de bouwfase en leggen ongeveer 250 km nieuwe kabelverbindingen voor energievoorziening, seinen, wisselverwarming en telecom aan. Omdat er een enorme tunnelbak  is ingereden ter vervanging van de oude perrons en als fundatie voor het nieuwe station is op die locatie alles tot een diepte van ruim 8 meter afgegraven.  

VSKR is nu ruim een half jaar bezig met de voorbereidende werkzaamheden om gedurende de TVP periode de andere werkzaamheden zo minimaal te verstoren met 8 a 10 ploegen in vroege en late dienst om alles op tijd af te krijgen. Na 24 dagen non-stop werken, zijn op woensdag 31 augustus de werkzaamheden op en rondom station Ede-Wageningen volgens planning afgerond zonder veiligheidsincidenten en in zeer goede samenwerking met alle betrokken partijen.