icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Wouter de Goeij; met ambitie kom je hier ver

Actueel | 24 mei 2024

Wouter de Goeij ging in gesprek met het zakenblad Insights; "Dit is een bedrijf dat potentie ziet in jou als jong professional. Als je laat zien dat je hard werkt, dat je slim werkt, dan worden je kansen geboden. Als je ze ziet, dan kun je ze pakken. En als je ambitie hebt, dan kun je hier ver komen. Er zijn echt heel veel mogelijkheden om door te groeien, jezelf te ontwikkelen of te specialiseren.”

Kansen zien en kansen pakken

Aan het woord is Wouter de Goeij (26), in de businessunit Distributie van Visser & Smit Hanab als projectleider verantwoordelijk voor de volledige gang van zaken rond de engineering en aanleg van middenspanningskabels en bijbehorende elektrische installaties. Als een vis in het water is hij bij het bedrijf, niet in het minst door de platte structuur van het bedrijf, de vrijheid, de “ruimte om te ondernemen” en de verantwoordelijk- heid die hij krijgt. “Als je het laat zien, dan krijg je al snel het vertrouwen.”

En ‘laten zien’ heeft de voormalig student technische bedrijfskunde het tot nu toe wel, is zijn gevoel. “Ik ben hier in het najaar van 2020 als jonge trainee aan de slag gegaan en ben begonnen op een petrochemische plant in de Botlek.

Aanvankelijk was dat op het gebied van projectcontrol. Gaandeweg kreeg ik steeds meer interesse in een lijnfunctie binnen de uitvoering van een project. Nadat ik uitvoerder was geweest in twee raamcontracten voor de aanleg van stadsverwarming, ben ik in mijn derde traineeperiode van een half jaar gaan werken als uitvoerder bij de aanleg van een MS- kabelverbinding van 10 kilometer.”

De Goeij werd naar eigen zeggen “midden in de uitvoering” gegooid en wat hij tegenkwam, smaakte naar meer. “Dat heeft ertoe geleid dat ik niet veel later als junior-projectleider aan de slag ging. Weer zes maanden later was ik projectleider en sinds begin 2023 draai ik volledig zelfstandig projecten. Ik vind het heerlijk. Ik houd van het dragen van verantwoordelijkheid. Ik pak het op, ik regel het, ik organiseer het. En altijd zorgen dat je scherp bent op de juiste momenten.”
Maar dat hij bij Visser & Smit Hanab zo op zijn plek is, heeft ook te maken met de aard van het bedrijf.

“Ik ben bedrijfskundig opgeleid. Eerst hbo, daarna een master next level engineering. Maar ik heb een passie voor techniek. Ik heb een fascinatie voor hoe dingen werken. Ik wil dat begrijpen, doorgronden. Op dat punt is hier een wereld voor me opengegaan. Een wereld die heel ver weg is als je er niet in werkt, een beetje onzichtbaar misschien zelfs, maar o zo belangrijk voor het reilen en zeilen van de samenleving.”

 

Lees hier het complete interview