icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Eerste landelijke VolkerWessels veiligheidsdag

Actueel | 29 januari 2016
De 120 VolkerWessels ondernemingen staan vrijdag 29 janauri 2016 extra stil bij veiligheid. De veiligheidsdag wordt een jaarlijks terugkerende dag, waarmee we een sterk signaal willen geven aan onze medewerkers en samenwerkende partners; we werken veilig of we werken niet. Ook bij Visser & Smit Hanab is er aandacht besteed aan Verkeersveiligheid, het thema van deze WAVE dag.

Verkeersveiligheid

Het thema van de eerste veiligheidsdag is verkeersveiligheid. Dagelijks nemen we met honderden voertuigen (klein en groot) deel aan het verkeer. Ook is ons werk regelmatig een uitdaging voor andere weggebruikers, bijvoorbeeld als we voor een project de weg af moeten zetten. Verkeersveiligheid is voor VolkerWessels daarom een belangrijk onderwerp. Alle circa 12.000 medewerkers in Nederland gaan vandaag met elkaar in gesprek over veiligheid en gedrag in het verkeer. We staan stil bij ons eigen rijgedrag en gaan daarnaast met elkaar op zoek naar verbetermogelijkheden om de verkeersveiligheid verder te vergroten. Ook alle medewerkers van Visser & Smit Hanab doen mee met deze uitgebreide en interactieve toolbox.

WAVE

Aan veilig werken doen we bij VolkerWessels geen concessies. Veiligheid is een van de kernwaarden van onze organisatie. We werken veilig of we werken niet. Iedereen moet zich bewust zijn van de risico’s van het vak en veilig werken moet vanzelfsprekend zijn. Aan de kennis, persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsmaatregelen zal het niet liggen, het gaat om alert zijn. Een kleine onoplettendheid kan grote gevolgen hebben. Ons veiligheidsprogramma WAVE: Wees Alert! Veiligheid Eerst!, focust zich juist op dit bewustzijn en gedrag.