icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Visser & Smit Hanab gaat voor trede drie op veiligheidsladder

Actueel | 06 augustus 2012

De veiligheidsladder (ontwikkeld door ProRail) geeft aan op welk veiligheidsniveau (trede van de ladder) een bedrijf zich bevindt. Met het instrument kan veiligheidsbewustzijn in bedrijfsculturen gemeten worden. Hoe alert zijn mensen op (on)veilige situaties in hun werk? Is de bedrijfscultuur zo dat iedereen elkaar makkelijk aanspreekt op risicovol gedrag? De Veiligheidsladder moet er voor zorgen dat het aantal onveilige situaties, ongevallen en schades afnemen.

Voor spoor-en/of onderhoudsaannemers weegt de score op de Veiligheidsladder sinds 1 januari 2013 mee bij aanbestedingen van ProRail. Vanaf 1 juli gaat de score meewegen voor kabelaannemers en boorbedrijven. Ook Visser & Smit Hanab maakt zich klaar voor trede 3 op de Veiligheidsladder.