icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

VolkerWind bouwt windmolenpark Westfrisia

Actueel | 28 mei 2018
Visser & Smit Hanab en KWS, beide onderdeel vanVolkerWind, bouwen het nieuwe Windmolenpark Westfrisia. De werkzaamheden starten eind deze maand. Dick Stoop, directeur bij KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard ondertekende samen met Jan Pronk, directeur van Windpark Westfrisia eerder deze maand het contract. Het windpark, dat bestaat uit vijf nieuwe turbines, wordt gebouwd langs de Westfrisiaweg (N302) nabij Zwaagdijk in de gemeente Medemblik. VolkerWind is hierbij verantwoordelijk voor de toegangswegen en de bekabeling van de molens naar het nieuw te plaatsen inkoopstation.  

Integrale aannpak met slim ontwerp

VolkerWind is als beste uit de bus gekomen als integrale partij en kennispartner. Jan Pronk van Windpark Westfrisia: “Doordat VolkerWind alle benodigde disciplines in huis heeft, kan er efficiënt gewerkt worden.
De lijnen zijn kort en de gedeelde expertise is groot. Bovendien heeft VolkerWind slim meegedacht met het ontwerp, waardoor op efficiënte wijze aan de restzettingseis en ontwerplevensduur wordt voldaan, zonder de bestaande drainage te verstoren.”

 

De werkzaamheden

Het windpark krijgt een vermogen van 12 megawatt. De realisatie van de turbines levert daarmee een belangrijke bijdrage om in 2020 de schone energiedoelstellingen voor Noord-Holland te halen.Het project start met de aanleg van bouwwegen, waarna de aanleg van de kabels en leidingen volgt. Zodra de turbines gereed zijn, wordt het werk afgemaakt door het aanbrengen van de asfaltverhardingen. Het windmolenpark kan medio 2019 in gebruik worden genomen, waarna het duurzame energie oplevert voor de provincie.