icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

V&SH geslaagd voor trede 3 en 4 Veiligheidsladder

Actueel | 13 november 2019

Vandaag 13 november was de uitslag van de audit voor de Veiligheidsladder en we kunnen vol trots aankondigen dat Visser & Smit Hanab met al haar afdelingen door auditor Aboma overtuigend en positief voorgedragen is voor trede 3 van de Veiligheidsladder en voor VSKR zelfs weer voor trede 4. Wij zijn hier extra trots op omdat de Veiligheidsladder niet ingaat op procedures en richtlijnen maar op onze veiligheidshouding en -gedrag in de praktijk van onze dagelijkse werkzaamheden en projecten. Wij werken veilig of wij werken niet, zo serieus nemen wij veiligheid en in de dagelijkse praktijk van onze projecten leeft dit besef en wordt hiernaar gehandeld.

Hoge score op gebied van bewustzijn en gedrag betreffende gezondheid en veiligheid

Op 15 oktober jl. is de aftrap gegeven voor de start van de audit Veiligheidsladder, waarbij we op basis van gesprekken en projectbezoeken op de volgende onderwerpen worden geauditeerd:
• Leiderschap en betrokkenheid
• Beleid en strategie
• Organisatie en opdrachtnemers
• Werkplek en procedures
• Afwijkingen en communicatie
• Audits en statistieken

In het kader van de audit zijn gesprekken gevoerd met in totaal 130 medewerkers waaronder de voltallige statutaire directie, de BU-directies, management en stafdiensten. Daarnaast zijn er 15 dagen audits on site uitgevoerd waarvoor een groot aantal projecten bezocht is. Dit waren 6 projectlocaties van V&SH (dit jaar inclusief Pipeline Control en Volker-ES) en 2 VSKR projecten waar met zowel onze vakmensen, inleners als onderaannemers gesproken is. Met veel enthousiasme is door iedereen hieraan medewerking verleend! in de grafieken hieronder kun je zien dat ons veiligheidsgedrag voor de gehele organisatie van 2018 naar 2019 gestegen is boven het niveau van trede 3.

 

Hoe zit de ladder in elkaar

Het doel van de Veiligheidsladder is bij te dragen aan het veiligheids- en gezondheidsbewustzijn in bedrijven. De ladder verdeelt het veiligheidsbewustzijn en -gedrag over vijf treden. Hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen in veiligheid vanzelfsprekend onderdeel zijn van de organisatie, hoe hoger de score.