icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

V&SH ondertekent Dunea raamcontract en gedragscode

Actueel | 06 december 2017
Visser & Smit Hanab en Dunea N.V. zijn een lange termijn samenwerking aangegaan ten behoeve van de aanleg van hoofd- en aansluitleidingen voor drinkwater. Op vrijdag 1 december werd het raamcontract en de gedragscode symbolisch ondertekend door Wim Drossaert, directeur van Dunea en vijf van haar opdrachtnemers, te weten Rolph Houterman, directeur Distributie Visser & Smit Hanab, Van Gelder, Van Baarsen, Van Voskuilen Woudenberg en Rasenberg Kabels en Leidingen.  

Handelen als en namens Dunea

Dunea produceert en levert aan circa 1,3 miljoen klanten lekker en betrouwbaar drinkwater in het westelijk deel van Zuid-Holland. Het distributieleidingnet van Dunea is 4000 kilometer lang. Jaarlijks wordt 35 kilometer vervangen om de prestaties optimaal en de lekkages minimaal te houden. Dat kunnen zij niet alleen. Daarom is Dunea afgelopen vrijdag een raamcontract aangegaan met vijf partijen. Onderdeel van dit raamcontract is de Dunea Gedragscode. Van deze aannemers die dit werk uitvoeren in opdracht van Dunea, mag de klant namelijk dezelfde kwaliteit verwachten als van Dunea: vakwerk met oog voor klanten en omgeving.

 

 

Met oog voor mens, natuur en milieu

De aanbesteding bestaat uit een groot onderhoudscontract dat loopt van 2018 tot 2023. Deze omvat het vervangen van leidingen uit het meerjarig onderhoudsprogramma, maar ook werk dat nodig is om bouwwensen van gemeenten en projectontwikkelaars te helpen realiseren. De gedragscode bevat onderlinge afspraken voor een veilige werkomgeving, respectvolle samenwerking en uiteraard hoe te handelen met oog voor natuur en milieu.

 

Directeur Wim Drossaert is verheugd dat er wederzijdse commitment is uitgesproken: ”Naast de kwaliteit van het werk zelf, telt ook de manier waarop je dat doet. Bij uitbesteed werk hebben zowel aannemers als Dunea daar een rol in. Dunea faciliteert en aannemers zijn zich bewust van hun maatschappelijke rol als ze handelen namens Dunea. Niet alleen omdat wij dat vragen, maar vanuit de overtuiging dat dit voordeel biedt voor iedereen. Wij kijken ernaar uit om met hen samen te werken.”