icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Weg met het papieren inspectieformulier

Actueel | 28 maart 2018
VSKR en Inspectation ontwikkelen digitale inspectieformulieren voor kabelwerken.   Met een stapel papier onder je arm op pad om proefsleuven te maken en aan het einde van de dag in de keet een rapportage schrijven. ‘Dat kan anders’ dachten Jeff Gase en Chris Pitstra van VSKR. Werken met papier is tijdrovend, foutgevoelig en we benutten het vakmanschap van onze mensen niet ten volle. Samen met Esther Kuiper van Inspectation zijn de mogelijkheden voor het gebruik van Flexinspect voor kabelwerken onderzocht.

Direct en in een keer goed invoeren

Sinds begin van dit jaar gebruikt VSKR met succes de Flexinspect app voor het inspectieformulier proefsleuven, dagrapportage, nul-opname, afwijkingen registratie en checklists! Inmiddels zijn er in twee maanden tijd 670 formulieren digitaal verwerkt. De werkvoorbereider zet het werk middels een desktop applicatie klaar en de voorman kan het werk op zijn tablet of telefoon opvragen. Buiten op de sleuf kan de voorman vanuit een standaard menu zijn gegevens invoeren en vóórdat hij in de bus stapt zijn de gegevens al bij de werkvoorbereider. Foto’s toevoegen, GPS coördinaten, etc: het is allemaal mogelijk. Een kant en klaar rapport is direct beschikbaar voor het opleverdossier en de resultaten zijn zichtbaar op de dynamische VSKR GIS kaart.

Snel gebruikerswensen realiseren

De app biedt veel mogelijkheden voor de toekomst, er zijn formulieren in ontwikkeling voor registratie van persingen, kabellassen en objecten. Door de samenwerking met Inspectation kunnen gebruikerswensen snel verwerkt worden in de bestaande formulieren en zijn nieuwe formulieren snel ontwikkeld en gebruiksklaar op hetzelfde Flexinspect platform.

 

Voor meer informatie, stuur een mail naar onze bedrijfsleider VSKR Mark Bouw, m.bouw@vskr.nl