icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Zinker geplaatst in Van Starkenborghkanaal

Actueel | 07 oktober 2013

Visser & Smit Hanab heeft zaterdag 5 oktober in opdracht van Gasunie met succes een zinker geplaatst in het Van Starkenborghkanaal. De zinker bestaat uit twee 8"  leidingen, één voor Gasunie en één voor Enexis, die zijn voorzien van houten afstandhouders. Hij heeft een totale lengte van ca. 67 meter.

Op verzoek van de provincie Groningen wordt het Van Starkenborghkanaal in de toekomst uitgebaggerd om meer diepgang te krijgen voor de scheepvaart. Naar aanleiding hiervan heeft Visser & Smit Hanab de opdracht ontvangen voor het prefabriceren en plaatsen van twee zinkers

Nadat alles 's ochtends in stelling was gebracht om te starten met het hijsen van de zinker, was het wachten op het vrijgeven van de gebaggerde sleuf. Deze werd eerst nog gepeild op breedte en diepte.

Nadat de sleuf was vrijgegeven konden de werkzaamheden omstreeks het middaguur beginnen.

Het hijsen en het verplaatsen van de zinker boven de sleuf verliep voorspoeding, waarna gestart kon worden met het afzinken. Na de leidingen te hebben gevuld met water en enige correctie te hebben aangebracht met betrekking tot de positionering, werd de zinker exact op zijn plaats gelegd.

Na de zinker aan zowel de noordzijde als aan de zuidzijde te hebben geborgd, was de klus geklaard.