icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Terug naar Bedrijf

Visser & Smit Hanab bv

CO2-reductie staat bij Visser & Smit Hanab hoog op de agenda. We beseffen dat onze projecten en bedrijfsvoering van invloed zijn op de leefomgeving. Maar besef alleen is niet voldoende. Het gaat erom hoe we die CO2-reductie waarmaken.   CO2-prestatieladder Bij Visser & Smit Hanab nemen we onze verantwoording voor toekomstige generaties. We dringen energieverbruik terug en zijn actief bezig met de reductie van onze CO 2 uitstoot. Onze ambities sluiten naadloos aan op het Corporate Social Responsability-beleid van VolkerWessels en komen tot uiting in het ‘CO2- Bewust' certificaat niveau 5 van de CO 2 -Prestatieladder. Deze positie houden wij al enkele jaren vast door een inspanning te leveren op de plaatsen waar het er echt toe doet. Uit energie-audits is gebleken dat het overgrote deel van onze uitstoot wordt veroorzaakt door brandstofverbruik op projecten. Een groot aantal maatregelen om de uitstoot te reduceren is in de praktijk getest en de succesvolle maatregelen zijn opgenomen in het bedrijfsbeleid. Dit beleid wordt continu verbeterd op basis van onze praktijkervaringen. Daarnaast houden wij ons bezig met verschillende initiatieven in de keten om ook samen met onze partners een verdere CO 2 reductie te realiseren.   Doelstellingen en initiatieven Wat is onze huidige CO 2 footprint? Welke doelstellingen heeft Visser & Smit Hanab zichzelf gesteld? Welke maatregelen nemen we om deze reductiedoelstellingen waar te maken? U vindt het op de onderliggende pagina's. En heeft u andere vragen over ons CO 2 managementsysteem of onze ambities? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Inzicht

Wat was onze CO2 footprint in het basisjaar 2010? Hoeveel bedroeg de CO2 reductie in de jaren daarna en hoe staan we er bij Visser & Smit Hanab momenteel voor? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hier in de CO2 footprints en periodieke rapportages.

 

Reductie

Wat zijn onze CO2 reductiedoelstellingen en welke maatregelen nemen we om deze reductie te behalen? Ons energiemanagementprogramma heeft de antwoorden.

 

Ook jij kunt helpen! Klik hier om de brochure met een uitgebreide lijst van mogelijkheden voor CO2-reductie te bekijken.

 

Communicatie

Wat zijn onze doelstellingen en welke resultaten hebben we behaald? Visser & Smit Hanab communiceert daar transparant over met alle stakeholders: Opdrachtgevers, collega-bedrijven, onderaannemers, leveranciers, omwonenden, overheden en NGO's. In ons communicatieplan benoemen we de verschillende communicatievormen.

 

Initiatieven

Zoals gezegd nemen we bij Visser & Smit Hanab onze verantwoording voor toekomstige generaties en dringen we ons energieverbruik en onze CO2 uitstoot terug. In samenwerking met onze keten ontwikkelden en ontwikkelen we hiervoor een groot aantal initiatieven. Van het transporteren van CO2 naar de kassen tot biomassavergistingsinstallaties tot CO2 opslag, Visser & Smit Hanab is betrokken.

 

Downloads