icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Aanleg gastransportleiding Franse grens - Maldegem

In opdracht van Fluxys NV wordt er een verbinding gecreëerd tussen het Franse en Belgische aardgastransportnet. Ten behoeve hiervan wordt er in België een gastransportleiding met een diameter van DN 900 (36”) gelegd tussen Alveringem (bij Franse grens) en het eindstation in Maldegem over een afstand van bijna 74 kilometer.

Visser & Smit Hanab is combinant in de aanleg van LOT 2 van dit project, dat een lengte heeft van bijna 40 kilometer en loopt van Hooglede naar Maldegem. Wij zijn verantwoordelijk voor de aanleg, het lassen en het coaten van het deel vanaf station Hooglede naar station Lichterveld (ongeveer 15 kilometer). Daarnaast voeren we in dit stuk van het tracé alle avegaarboringen uit en zijn we verantwoordelijk voor alle schildboringen over het hele tracé (LOT 2).

 

Het eindstation in Maldegem wordt ook door Visser & Smit Hanab (NV) gerealiseerd.

Het project is in februari 2015 van start gegaan, eind oktober 2015 moet de leiding in dienst gesteld worden. De planning is dat de aanleg werkzaamheden van Visser & Smit Hanab tegen de bouwvak (juli) gereed zijn en dat na de vakantie de leiding in 3 delen getest wordt. Eind oktober moeten de mechanische werkzaamheden gereed zijn en het cultuurtechnische werk opgeleverd worden.