icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Rotterdam

Aanpassingen 8 bar hoge druk gasnet

Vanwege een reconstructie aan de GJ de Jongweg zijn er in opdracht van Stedin werkzaamheden uitgevoerd aan het 8 bar hoge druk gasnet. Op de GJ de Jongweg is reeds een gedeelte van het bestaande 8 bar gasnet vervangen. Het vervangen van het T-stuk behoort tot de laatste werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden zodat de 8 bar leiding weer geactiveerd kan worden voor het stookseizoen begint.

Gedegen voorbereidingen

Voor deze werkzaamheden is er een werkgat gemaakt die wij door middel van een sleufbestempeling veilig gesteld hebben. Het in te bouwen T-stuk is voor de aanvang van de werkzaamheden prefab in elkaar gezet en getest op sterkte en dichtheid. De gegevens van deze test worden ter keuring aangeboden bij de Operationeel Installatie Verantwoordelijke (OIV)persoon van Stedin.Bij goedkeuring van de testgegevens mag het T-stuk ingebouwd worden. Voor aanvang van de werkzaamheden wordt de bestaande gasleiding druk-gasloos gemaakt. De controle hierop wordt middels meetapparatuur uitgevoerd. Bij goedkeuring op de gemeten waarden wordt het sein gegeven dat de verbrekingswerkzaamheden mogen worden gestart.

 

Doorslijpen, T-stuk tussenhangen en gouden las

De maatvoering van het in te bouwen T-stuk wordt op de bestaande buis weergegeven, waarna de bestaande buis wordt doorgeslepen. Het prefab T-stuk wordt er tussen gehangen waarna de lasser de “gouden” lassen kunnen maken. Deze lassen worden door SGS gecontroleerd, na goedkeuren van de lassen kunnen de bewuste lassen ingepakt worden met coating materiaal. De coating van de in te bouwen buis wordt in zijn geheel gecontroleerd middels het afvonken op beschadigingen. Na deze werkzaamheden wordt de buis afgedekt waarna het 8 bar net in bedrijf gesteld kan worden, zodat iedereen er straks weer warmpjes bij zit.