icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
In 2015 is er door PPS (Petrochemical Pipeline Services) een grootschalig onderhoudsproject uitgevoerd aan de pijpleiding Rotterdam-Beek (PRB). Visser & Smit Hanab heeft opdracht gekregen op diverse locaties reparatie- en vervangingswerkzaamheden uit te voeren. Ten behoeve hiervan is er in Strijen een zogenaamde ‘boogboring’ uitgevoerd.  

Een boogboring is een variant op het horizontaal gestuurde boren. Bij deze techniek wordt de leiding voor het intrekken mechanisch voorgebogen. Het betreft een 8” mediumvoerende buis met een lengte van 92 meter die rechtstreeks in het boorgat wordt getrokken. Tijdens het intrekproces zijn 2 montagelassen gemaakt.

Door deze werkwijze kan er met een aanzienlijk kleinere radius worden geboord en is de benodigde lengte voor de boring korter.