icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Schiedam

HV kabelmontage offshore Substation bij HSM

Het offshore hoogspanningsstation (OHVS) Borssele Alpha (jacket en bovenzijde) is nodig om de windparken aan te sluiten die offshore worden aangelegd voor de secties  Borssele 1 & 2 in het Zuid Westen van de Nederlandse Noordzee. HSM Offshore is ook partner voor het volgende offshore-project voor windenergie van TenneT, Borssele Beta (700 MW).

Grootste AC-substations ter wereld

Het Borssele Alpha-project, samen met het Borssele Beta-project, zijn de eerste grootschalige netaansluitingen die in het kader van het Nationaal Energieakkoord voor offshore windparken in Nederland worden aangelegd. Het toepassingsgebied omvat engineering, inkoop, constructie, transport, installatie, aansluiting en testen van de OHVS. De Borssele Alpha en Beta OHVS worden de grootste AC-substations ter wereld.

Gigantisch object

Dit gigantische bouwwerk is op de werf van HSM in Schiedam binnen gerold om het gereed te maken voor het plaatsen op de zeebodem. Visser & Smit Hanab heeft op verzoek van onze collega’s van Joulz Energy Solutions (JES) de montage van de hoogspanningskabels uitgevoerd en assistentie verleend bij het beproeven van de verbindingen. We hebben op OHVS Alpha 78 stuks Pfisterer Connex Gr.4 stekers gemaakt en 4 stuks Gr.5 stekers op een kunststofkabel 1x1000mm2 massief aluminium. Gr.6 stekers waren hier niet nodig.

Goede samenwerking met JES

In zeer goede sfeer hebben we samen met het projectteam van JES de werkzaamheden uitgevoerd. Vanwege de uitdagingen door beperkte ruimte en de stugge, dikke kabel was goede en nauwgezette samenwerking erg belangrijk. JES organiseerde de afstemming op het platform en de afspraken met de partij die de kabels legde. Door een effectieve samenwerking en realistische planning hebben we met elkaar de werkzaamheden ruim op tijd kunnen afronden en zijn alle kabels en stekers met succes beproefd.

 

Voor contact over ons HV montageteam mail naar Terence Fortuin; t.fortuin@vshanab.nl