icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Leidingconnectie t.b.v. uitbreiding raffinaderij in Suriname

In opdracht van de Surinaamse Staatsoliemaatschappij maakt Visser & Smit Hanab een leidingconnectie tussen het opslagstation van SOL in Beekhuizen en de nieuwe raffinaderij van Staatsolie aan de Sir Winston Churchillweg in Paramaribo. De werkzaamheden van Visser & Smit Hanab maken onderdeel uit van de uitbreiding van de raffinaderij van de Staatsoliemaatschappij in Paramaribo.

Het projectteam is samen met onderaannemers in november gestart om alles in gereedheid te brengen voor de boringen die onderdeel zijn van het pijpleidingproject. De strengen zijn gelast, onderzocht en getest, vervolgens zijn ze gebundeld.

Visser & Smit Hanab voert vier horizontaal gestuurde boringen (HDD’s) uit met een totale lengte van 4,4 kilometer. Het betreft HDD’s waarin pijpbundels worden getrokken. Deze bundels bestaan uit drie of vier buizen met diameters van 4” (LPG), 6” (mantelbuis FOC) ,8” (gasoline) en 10” (diesel). De eerste boring heeft een lengte van 500 meter en de tweede boring is 700 meter lang. In deze twee eerste boringen wordt een bundel, die bestaat uit een 6”, 8” en 10” buis, getrokken. De derde en vierde boring hebben een lengte van respectievelijk 1700 meter en 1300 meter en hierin wordt een bundel van een 4”, 6”, 8” en 10” buis geïnstalleerd.

De boringen worden uitgevoerd langs de oever van de Suriname rivier. Er is voor boringen gekozen om overlast voor de grondeigenaren te voorkomen.

Na het intrekken van de boringen worden deze gekoppeld worden door middel van open ontgravingen. Binnen het hele project wordt er meer dan 1100 meter leiding aangelegd door open ontgraving om de leidingconnectie te kunnen voltooien. Twee belangrijke secties zijn het oude Bruynzeel terrein van ruim 700m en een aftakking (tussen HDD2 & HDD3) naar twee terminals genaamd SOL en OGANE van ieder ruim 350 meter.

 

Het project moet volgens planning halverwege 2014 opgeleverd worden.

 

De bijgevoegde film laat een impressie zien van hoe de boringen binnen het project verlopen zijn (HDD1 tot HDD3).