icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Meer stroom voor Rotterdam

Door de toegenomen vraag naar elektriciteit moeten de elektranetwerken op veel plaatsen aangepast worden. In opdracht van Stedin Netbeheer realiseert een team van Distributie West de verzwaring van het elektranet van 10kV naar 23kV. Het gaat om ongeveer 16 kilometer middenspanningskabel door druk stedelijk gebied midden in Rotterdam.

Eerst de boringen

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met het realiseren van een viertal horizontaal gestuurde boringen (HDD’s) ten behoeve van het project Boomgaardsstraat. Een boring is een sleufloze techniek, dus hierbij wordt geen sleuf gegraven. De keuze voor een sleufloze techniek wordt gemaakt als er bijvoorbeeld kabels onder drukke wegen, waterkruisingen of winkelstraten moeten worden aangebracht. Door te kiezen voor een boring hoeft de weg niet opengebroken of afgesloten te worden, waardoor er minimale overlast voor de omgeving is. In het project Boomgaardsstraat zijn er 5 HDD boringen gepland.