icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Offshore project Meerwind

Onlangs rondde V&SH succesvol de laatste montage werkzaamheden af aan de windturbines van het Meerwind project. Dit project, in opdracht van zusterbedrijf VSMC, betreft het aansluiten van 80 offshore windturbines op het 33 kV inter-array netwerk en het testen.

Het montage team van V&SH klaarde deze uitdagende klus in slechts 133 dagen.  Een hele prestatie, want op het laatste moment wisselde het ontwerp van de hang-off nog. V&SH reageerde snel op deze aanpassingen: de capaciteit werd verhoogd naar twee schepen en er werd een tweede team gemobiliseerd dat zorgde voor de high voltage and fiber optic aansluitingen. Nadat de productie eenmaal was opgeschaald, werkten de ploegen in een hoog tempo verder. Dankzij een flexibele planning waren de teams bovendien in staat  om goed in te spelen op een door de klant doorgevoerde verdubbeling van de installatiecapaciteit van de windturbines. Deze werkzaamheden vinden direct na de kabelmontage plaats, dus die planning luisterde zeer nauw.

Daarmee zijn de werkzaamheden voor V&SH en VSMC voor dit moment afgerond. Deze winter wordt er nog een HV-substation geïnstalleerd, zodat V&SH en VSMC in het voorjaar van 2014 de kabels en hun aansluitingen ook daadwerkelijk kunnen testen.

 

Het offshore windpark Meerwind ligt in het Duitse gedeelte van de Noordzee, zo'n 23 kilometer ten noorden van Helgoland. Het park krijgt een capaciteit van 288 MW en moet in 2015 operationeel zijn.