icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Ombouw switchplant Cargil

In opdracht van Cargil, de internationale producent en leverancier van producten en diensten voor onder andere de voeding- en landbouwsector, realiseerde Visser & Smit Hanab samen met de klant het ontwerp en de werktuigbouwkundige ombouw van een switchplant, een extractiefabriek waar meerdere producten gemaakt worden.

Werkzaamheden

Het bouwteam dat bestond uit Cargil en Visser & Smit Hanab, was zowel verantwoordelijk voor het opstellen van het definitief ontwerp als voor de uitvoeringsplanning en de realisatie van de ombouw. Natuurlijk was er veel aandacht voor veiligheid gedurende het hele project.

Naast de totale verzorging van de detail engineering , bestonden de uitvoeringswerkzaamheden onder andere uit het demonteren en het in-situ verwijderen van de bestaande installatie. Ook het geprefabriceerde leidingwerk en de montage van een 100-tons staalconstructie, equipment setting en vervanging van het dak en de gevelbeplating werd door het bouwteam gerealiseerd.

Logistiek

De ombouw van de switchplant was een logistiek en complex project, mede door de beperkte laydown area en een korte voorbereidingstijd.

 

Al met al is het project is binnen de planning en conform de eisen tot tevredenheid van de klant gerealiseerd.