icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Revamp turbinekamer HVC Alkmaar

Nadat de oude turbinekamer door een brand was verwoest, schakelde HVC Alkmaar Visser & Smit Hanab in om de complete vernieuwing van de turbinekamer op zich te nemen. De werkzaamheden omvatte de inspectie en werkvoorbereiding, de specificatie en inkoop van het buismateriaal, de installatie van het nieuwe piping systeem en de installatie van de nieuwe cooling tosers.

Om de verbinding tussen de vernieuwde machinekamer en de bestaande installatie tot stand te brengen, zorgde een lokaal team van Visser & Smit Hanab voor een nauwkeurige specificatie van het benodigde materiaal. Daarnaast was het noodzakelijk om de planning van de piping werkzaamheden nauwkeurig af te stemmen op de levering en installatie van de nieuwe turbine en de civiele werkzaamheden die gelijktijdig plaatsvonden. Daarvoor werden de werkzaamheden op locatie opgesplitst in twee mobilisatie periodes. Deze integrale constructieplanning zorgde ervoor dat het project op tijd én veilig is opgeleverd.