icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Verbinding tussen Vopak terminals in de Botlek

In opdracht van Vopak legt Visser & Smit Hanab een ondergrondse leidingenbundel aan tussen Vopak Terminal Botlek (Welplaatweg) en Vopak Terminal TTR (Torontostraat). Het gaat om een bundel van 7 leidingen die door middel van een 920 meter lange horizontaal gestuurde boring geïnstalleerd wordt.

De boring kruist op een diepte van 50 meter de Botlek Centrale Geul, de Welplaatweg met naastgelegen spoor en een tankput van Vopak.

De leidingbundel is in de afgelopen tijd op het prefabterrein aan de Professor Gerbrandyweg gelast, getest, gecoat en tot een compacte bundel samengesteld. De bundel wordt vervolgens in zijn geheel vanaf de Professor Gerbrandyweg richting het uittredepunt getransporteerd, de locatie op de terminal waar de leidingbundel in het eerder gerealiseerde boorgat getrokken wordt. Dit is een transport over een afstand van 1500 meter. Het hoogste punt van de invoerbocht ligt op 13 meter boven maaiveld!

De leiding is half januari 2016 succesvol geinstalleerd. Er wordt op beide terminals nu nog bovengronds leidingwerk uitgevoerd door Visser & Smit Hanab.

 

Hieronder een filmpje van Vopak over dit project.