icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Vervolg HDD boringen in Den Haag

Onder het Piet Heinplein ligt een gracht. Dat weet je eigenlijk alleen als je er eens onderdoor hebt gevaren, want je ziet er niks van wanneer je daar op het terras zit. Aan het begin van 2024 moet de gracht weer zichtbaar zijn. De bruggen en kademuren aan het Piet Heinplein zijn aan vervanging toe dus er wordt al hard gewerkt om dat werk voor te bereiden. De kademuren rond het Piet Heinplein en de bruggen naar de Elandstraat en de Anna Paulownastraat staan namelijk op houten palen uit 1902. Dit wordt allemaal vervangen. Stedin heeft V&SH de opdracht gegeven ook het kabeltracé te verplaatsen zodat het geen belemmering vormt voor het terugbrengen van het water in de gracht. Daarvoor voeren wij eerst 3 grote gestuurde boringen uit om daar later via mantelbuizen de kabels doorheen te trekken.

Volgende boringen ook ingetrokken

De mooie foto's spreken voor zich, in vervolg op de eerste boring van de Marnixstraat naar de Elandstraat zijn nu ook boring 2: 466m lang van Hogewal (t.h.v. koninklijke stallen) naar Elandstraat en boring 3: 375m lang van Hogewal naar Mauritskade succesvol ingetrokken. Voor het laatste onderdeel hebben we een extra werkterrein moeten creëren wat weer tot gevolg heeft dat we leidingbruggen (14m lang) hebben geplaatst voor het rondpompen van water en boorspoeling. Totaal gaat het om 3 boringen ten behoeve van 13st Ø140mm HDPE SDR7.4 mantelbuizen waarin hoogspanningskabels van Stedin ingetrokken gaan worden.